VAD ÄR PENGARPODDEN?

Jag som ligger bakom Pengarpodden heter Patrik, är 25år gammal och har ett ”vanligt” arbete och har lyckats spara/investera ihop en bit över 1miljon kronor, jag blev miljonär vid 22års ålder.

Jag har på egen hand lyckats spara undan en hel del pengar genom åren och kan jag så kan du också! Jag vet att alla har olika förutsättningar för att kunna spara och lägga undan pengar, men jag skulle säga att nästan alla kan göra små saker i sin vardag för att lägga undan och spara pengar utan att du behöver rucka på din livskvalité. Vill du göra drastiska förändringar i din ekonomi, så går det också självklart och det gör att du kan spara ännu mer pengar. Men jag skulle rekommendera att göra små förändringar till att börja med, ibland krävs det inte så mycket för att sätta bollen i rullning mot sparandet.

Det behöver inte vara mycket pengar som du sparar i början, utan det viktigaste är att du faktiskt kommer igång!

Varför spara pengar undrar du kanske? För pengar är ett sätt för dig att skapa frihet, att frigöra tid och slippa stress kring din ekonomi. Att spara betyder så olika för många, det kan vara att spara till en drömresa, det kan vara att köpa en bil, det kan vara att köpa en bostad eller bara bygga upp ett långsiktigt sparande. Jag själv sparar av flera olika orsaker, men mest för friheten… Att kunna ha friheten att göra saker jag vill och inte behöva vara beroende av lönen från mitt arbete.

Den friheten pengar har skapat för mig, har gjort att jag gjort verklighet av drömmen jag haft att starta ett eget företag. Jag driver detta företag vid sidan av mitt ”vanliga” arbete, jag har nyligen varit tjänstledig i ett halvår för att ägna mer tid åt företaget. Utan mina sparade pengar hade detta inte varit möjligt, jag var tjänstledig i ett halvår utan att plocka ut någon lön…Det kallar jag frihet!

Jag beslutade mig för att starta Podden/bloggen för att verkligen kunna bidra med den erfarenhet, kunskap och de insikter jag har fått kring ekonomi, sparande och investeringar det senaste åren. Jag började investera i aktier 2013, innan dess hade jag lite pengar i fonder.

/Patrik
Pengarpodden

Kommentera